Plan International Moldova

Liliana and Diana, 3, sit on bench at the Amici di Bambini centre

Plan International a început să activeze în Republica Moldova în Martie 2022 pentru a sprijini Guvernul, ONU și alte partenerii umanitari împlicați în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

Peste 800.000 de refugiați au tranzitat prin Republica Moldova din Ucraina de la începutul conflictului și aproximativ 100.000 au rămas pe teritoriul țării.

Am stabilit parteneriate cu 10 ONG-uri locale pentru a le spori capacitatea de a menține copiii în siguranță și de a le oferi o educație de calitate. Prin partenerii noștri implementăm programe în toată Republica Moldova, cu accent pe regiunile de Nord și Sud și municipiul Chișinău.

Sprijinim cei mai vulnerabili copii refugiați cu produse alimentare și de igienă pentru a le răspunde nevoilor de bază și îi ajutăm să se pregătească pentru iarnă. De asemenea, îi sprijinim să aibă acces la joacă, educație, sprijin pentru sănătate mintală, servicii juridice și alte servicii de sprijin social și emoțional. Toată munca noastră promovează drepturile copiilor, sănătatea mintală și egalitatea de gen.

Prioritățile noastre actuale includ:

  • Siguranța copiilor refugiați
  • Sprijinirea copiilor pentru a-și continua educația
  • Protecția copiilor, inclusiv prevenirea traficului în centrele de cazare pentru refugiați
  • Sprijinirea nevoilor specifice de protecție ale grupurilor minoritare, inclusiv ale celor din comunitățile LGBTIQ+ și ale romilor.

Activitatea noastră în Moldova face parte dintr-un răspuns regional la criza din Ucraina, care include și programe în Polonia, Ucraina și România.

Apel pentru Ucraina

Copiii și familliile afectatate de conflictul din Ucraina au nevoie de sprijinul vostru.

Unde lucrăm

Adresa:

Vasile Alecsandri, 82 A,

Chisinau,

Moldova

+373 609 33 399  

feedback.moldova@plan-international.org

Unde lucrăm

Contacte cheie

Share