Plan International Moldova

Liliana and Diana, 3, sit on bench at the Amici di Bambini centre

Plan International lucrează împreună cu copiii, tinerii, susținătorii și partenerii săi pentru o lume mai justă, în care cu toții suntem egali.

Începând cu martie 2022, lucrăm în Republica Moldova pentru a oferi ajutor umanitar copiilor și familiilor acestora afectate de conflictul din Ucraina.

Aproape 1 milion de refugiați ucraineni au trecut granița cu Moldova de la începutul conflictului și aproximativ 100.000 au rămas pe teritoriul țării.

Am colaborat cu 10 organizații neguvernamentale locale pentru a le susține în eforturile lor de a menține copiii în siguranță și de a le oferi o educație de calitate. Prin intermediul partenerilor noștri implementăm proiecte în toată Republica Moldova, cu accent pe regiunile de nord, sud și municipiul Chișinău.

Îi sprijinim pe cei mai vulnerabili copii refugiați cu produse alimentare și de igienă pentru a le răspunde nevoilor de bază și a-i ajuta să se pregătească de iarnă. De asemenea, le oferim sprijinul nostru în accesarea educației, jocului, sprijinului psihosocial pentru sănătate mintală, serviciilor juridice și altor servicii de sprijin social și emoțional.

Dincolo de asistența umanitară directă care salvează vieți, continuăm să lucrăm cu și prin intermediul organizațiilor locale pentru a asigura respectarea drepturilor copiilor și egalitatea de gen pentru toate fetele și femeile din Republica Moldova.

Prioritățile noastre actuale includ:

  • Siguranța copiilor refugiați
  • Sprijinirea copiilor pentru a-și continua educația
  • Protecția copiilor, inclusiv prevenirea traficului în centrele de cazare pentru refugiați
  • Sprijinirea nevoilor specifice de protecție ale grupurilor minoritare, inclusiv ale celor din comunitățile LGBTIQ+ și ale romilor.

Activitatea noastră în Moldova face parte dintr-un răspuns regional la criza din Ucraina, care include și programe în Polonia, Ucraina și România.

Apel pentru Ucraina

Copiii și familliile afectatate de conflictul din Ucraina au nevoie de sprijinul vostru.

Unde lucrăm

Contactaţi-ne

Bernardazzi, 51

Chisinau, Moldova

Intrebări: Moldova.office@plan-international.org

Feedback: feedback.moldova@plan-international.org

Unde lucrăm

Contacte cheie